BurjaWiFi upgrade

2010-03-24
Današnji večer smo začeli s sledečim testom. Signali -71dBm. Prenos iz Vogrskega med 700 in 850 kilobajtov na sekundo. Dvojna obremenitev linka. Dokaj ostra antena. Sledi portable po dolini, sledijo slikce tudi od tam, če bo delalo.

Ekipa: S50XX, S57LR, S52X

Lokacijo Kekec smo izbrali zato, ker smo želeli ugotoviti koliko visok je snop s kateri dela antena na Trstelju. Horizontalni kot je po specifikacijah 120′, vertikalni pa samo 8′ . Sedaj Tadej iz Bilj leti čez z -61dBm, enak signal kot pridem iz Vogrskega na Trstelj, jaz uporabljam malenkost manjšo moč. Na Kekcu šlo precej na meji, resda je anteno držat na miru kar težko, verjetno bo potrebno spremeniti naklon na Trstelju, če bomo želeli pokriti Trpinovšče.

Iz Kekca je smer Italije fascinantna. Tudi do 44 različnih postaj v par stopinjah. Omrežja iz Oderza itd. Sledil je test na parkirišču pred OBIjem, v smeri Sv. Gore je je bilo 5 ali 6 signalov. Trstelj ni šel. Potem pa je ratalo že pozno. V naslednjih dneh smer Ajdovščina in na Kras, da vidimo če gre kaj hrbtno. 🙂

Kristjan, S50XX

Ta vnos je bil objavljen v BurjaWiFi. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja